FAQ

Nedenfor har vi samlet spørsmål og svar som kan være nyttige for deg.

Hva må jeg ha med meg til behandlingen?

Ingenting! Vi har alt utstyr vi trenger til å gjennomføre treningen.

Gjør det vondt?

Nei. Det er ingen smerter forbundet med treningen. Noen opplever å bli sliten/trøtt etter timen (som ved annen type trening), men dette varierer fra person til person.

Er det farlig?

Nei, det er ikke registrert noen bivirkninger med nevrofeedback. Dette er kun trening. Av hjernen. ☺

Hvor mange treningsøkter trenger jeg?

Dette er svært individuelt og ikke minst avhengig av hva du ønsker å bli bedre på. Noen ganger er det tilstrekkelig med noen få behandlinger, mens andre ganger kan det være behov for flere (fra 10-30 ganger). Dette holder vi en dialog på i forbindelse med treningen.

Hvordan foregår treningen?

Vi trener på vår klinikk. Her sitter du i en god stol med sensorer koblet til hodebunnen. Det som skjer er at hjernen får mulighet for og se deler av sin egen aktivitet. Når der skjer forandringer i bildet oppfatter hjerne dette på det ubeviste plan og arbeider dermed på at forandre slik at det igjen blir «fint bilde». Det samme skjer med at bilde går fort og langsomt. Det er ubevisste beskjeder til hjernen om en aktivitet som kan kan forbedres.Ved hjelp av spesialutstyr måler disse EEG- hjerneaktiviteten. Systemet gir deg tilbakemeldinger, som å se på en film.

Vi stiller ingen diagnoser, men trener kun symptomer. Målet er å roe nervesystemet, og gi det mulighet for å finne en bedre bane.

Hvor lange er treningsøktene?

Første treningsøkten er på cirka 60 min. De øvrige er på 20-30 minutter.

Hva kan treningen hjelpe meg med?

En hvilken som helst hjerne, uavhengig av tilstanden den er i, kan trenes til å fungere bedre. Derfor kan mennesker i alle aldre ha utbytte av nevrofeedback.

Det er gode resultater for blant annet angst, depresjon, stress, misbruk, migrene, ADHD, autisme, PTSD og søvnproblemer.